eur:
388.67
usd:
361.27
bux:
68574.59
2024. május 7. kedd Gizella

Meglazultak a kövek a lourdes-i zarándokhelyen

Korlátozzák a lourdes-i szentély látogathatóságát a zarándokok számára, mivel a franciaországi barlang kövei meglazultak, és balesetet okozhatnak.

A zarándokhely szóvivője közölte, januárban kezdenek hozzá, hogy megerősítsék a köveket, és rácsokkal tegyék biztonságossá a területet. A munkálatok idejére korlátozzák a hely felkeresését: a zarándokok délután háromtól tekinthetik meg a barlangot, bent azonban nem tartanak szentmisét.

Évente több millió hívő érkezik a barlanghoz, hogy megtekinthesse a világ egyik leghíresebb, gyógyító erejéről is ismert szent helyet.

A legenda szerint a Pireneusok lábánál található barlangban 1858. február 11-én jelent meg Szűz Mária egy szegény lánynak, Soubiros Bernadette-nek. II. János Pál pápa 1992-ben elrendelte, hogy a lourdes-i jelenések emléknapja, február 11-e legyen a betegek világnapja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×