eur:
398.95
usd:
363.75
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Görögországban helyhatósági választásokat tartanak

Görögországban regionális és helyhatósági választásokat tartanak. Jeórjiosz Papandreu szocialista kormányfő a választás előestéjén úgy fogalmazott: arra vár választ a polgároktól, hogy az ország haladjon-e tovább a stabilitás és az elkerülhetetlen változások útján, vagy a bizonytalanság felé meneteljen.

Az egy éve hivatalba lépett görög kormánynak az utóbbi ötven év legsúlyosabb gazdasági válságával kellett szembenéznie, és arra kényszerült, hogy segítséget kérjen a Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól. A két szervezet 110 milliárd eurós hitelcsomaggal megmentette az országot az államcsődtől, emiatt szigorú gazdasági intézkedéseket vezettek be, ez viszont sztrájkhullámot váltott ki. A görög miniszterelnök nem zárja ki az előre hozott parlamenti választás kiírását, ha a mai választásokon súlyos vereséget szenvednének a szocialisták.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×