eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nincs magyar a lezuhant kubai gép utasai között

Hatvanegy utassal és hét fős személyzettel a fedélzetén helyi idő szerint csütörtökön lezuhant egy Santiago de Cuba városából Havannába tartó utasszállító repülőgép. A katasztrófának nincs túlélője.

A lezuhant kubai repülőgépen utazó 28 külföldi állampolgár közül 17 latin-amerikai, 10 pedig európai volt - közölte péntek hajnalban a kubai televízió.

A 17 latin-amerikai közül kilenc argentin volt, hét pedig mexikói. Az európaiak között három holland, két-két német és osztrák, valamint francia és olasz állampolgárságú is utazott a Santiago de Cuba városából Havannába tartó gépen.

Holló Krisztián havannai magyar konzul beszámolója szerint a katasztrófa helyi idő szerint csütörtök kora este, nem sokkal 18 óra előtt az ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban Guasimal kisváros közelében történt. Értesülése szerint a szerencsétlenségnek szemtanúi is voltak, és a hatóságok azonnal katasztrófaelhárító egységeket, mentőosztagokat, illetve orvosokat vezényeltek a helyszínre. Ugyanakkor teljes hírzárlatot rendeltek el.

A hatóságok közlése szerint a szerencsétlenül járt gép az Aerocaribbean SA kubai légitársaság ATR 72-212 típusú utasszállító repülőgépe. Egyelőre nem ismeretes, hogy a katasztrófát bárki túlélte-e. A repülésügyi hatóságok szerint helyi idő szerint 17 óra 42 perckor a gép vészjelzést adott le, utána azonban megszakadt minden rádió összeköttetés.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A kubai hatóságok különbizottságot hoztak létre az okok feltárására.

Az ATR 72-212 olasz-francia gyártmányú, turbópropelleres, értesülések szerint meglehetősen régi repülőgép, amely csakis belföldi járatokon közlekedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×