INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Pánik egy román bankban - eltűnt másfél millió eurónyi pénz

InfoRádió / MTI
Összesen másfél millió eurónak veszett nyoma egy romániai bankból, ahol az ügyfelek számlájáról tűntek el jelentősebb valutaösszegek. Az ügyészség vizsgálatot indított a bank egyik hivatalnoka ellen.

Csütörtökön kétszázan rohamozták meg egy holland alapítású romániai bank székhelyét az erdélyi Brassó városban, miután a bank több ügyfele is panaszt tett amiatt, hogy bankszámlájukról jelentős pénzösszegeknek veszett nyoma.

A feljelentések nyomán a bank vezetősége belső vizsgálatot indított, majd az ügyészségen tettek feljelentést az egyik alkalmazott ellen. Az ügyben a fogyasztóvédelmi hivatal is vizsgálódott, és arra a következtetésre jutott, hogy a számlakivonatok szerint az ellopott pénz egy része külföldi bankszámlákra került.

A bank vállalta, hogy visszafizeti a keletkezett kárt, csakhogy az ügy sajtónyilvánosságot kapott, és csütörtökön reggel az emberek megrohamozták a bankot.

Omer Tetik, a bank alelnöke szerint az emberek többsége csak ellenőrizte bankszámláját, és anélkül távozott, hogy kivette volna pénzét. Ugyanakkor elismerte, hogy három ügyfél számlája felszámolását kérte.

A címlapról ajánljuk