eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Obama a nukleáris biztonságról

Négy éven belül minden nukleáris anyagot biztonságba helyeznek azok az államok, amelyek részt vettek a Washingtonban megrendezett kétnapos nukleáris biztonsági csúcsértekezleten. Az erről szóló zárónyilatkozatot az Egyesült Államok elnöke ismertette.

Barack Obama azt mondta: a dokumentumot aláíró 47 ország vezetői vállalták, hogy összehangoltan lépnek fel a nukleáris terrorizmus megelőzése érdekében, és megakadályozzák, hogy atomfegyverek alkotórészei illetéktelenekhez kerüljenek. Az amerikai elnök hozzátette: a csúcs résztvevői egyes fejlődő országokra tekintettel megállapodtak arról is, hogy a biztonsági intézkedések nem sérthetik a békés atomenergia-felhasználás jogát.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×