eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elzárásra ítéltek kilenc szerbet koszovói gyilkosságok miatt

Börtönben történő elzárásra ítélt a belgrádi vizsgálóbíró kilenc szerb férfit, akiket a koszovói háború idején elkövetett gyilkosságokkal gyanúsítanak.

A vasárnap hozott ítélet értelmében a kilenc személynek legalább egy hónapig börtönben kell maradnia, amíg lezajlik az ügyükben indított ügyészi vizsgálat. Azzal gyanúsítják őket, hogy egy szerb félkatonai egység tagjaiként mintegy 40 polgári személyt öltek meg 1999 májusában a nyugat-koszovói Cuska faluban.

Az ügyészség közölte, hogy legalább 26 egykori szerb harcost gyanúsítanak "szörnyű bűntettek" elkövetésével. Tettük elsődleges indítéka a sértettek kifosztása volt. Az albán áldozatok - köztük állapotos nők és idős emberek - elevenen bennégtek a rájuk gyújtott falusi házban.

A gyanúsítottak lefogása és bebörtönzése megfigyelők szerint annak a jele, hogy a Nyugat-barát szerb kormány, amely célul tűzte ki Szerbia bevezetését az Európai Unióba, eltökélte magát a balkáni háborúkban elkövetett bűncselekmények felderítésére és megtorlására.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×