eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Jeruzsálemben bemutatják az egykori auschwitzi haláltábor tervrajzait

Első ízben mutatják be a nagyközönségnek az auschwitzi náci haláltábor tervrajzait a láger felszabadításának 65. évfordulója alkalmából a jeruzsálemi Jad Vasem holokauszt emlékmúzeumban.

A barakkok, gázkamrák és a krematórium rajzait ábrázoló terveket felvonultató kiállítás megnyitásán a tervek szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is részt vesz, aki ezután utazik Lengyelországba, az auschwitzi megemlékezésre. A második világháború idején három év alatt 4 millió zsidót öltek meg a haláltáborban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×