eur:
393.87
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Haiti földrengés - Meghaladta a 110 ezret a halottak száma

Meghaladta a 110 ezret a haiti földrengés halálos áldozatainak a száma - közölte helyi idő szerint pénteken a karibi ország belügyminisztériuma.

A haiti hatóságok által előzőleg ismertetett veszteségmérlegben még 75 ezer halálos áldozat szerepelt.

A karibi országba humanitárius misszióra vezényelt amerikai haderő korábban úgy becsülte, hogy a természeti csapásban 150-200 ezer ember veszíthette életét. Ken Keen tábornok, az amerikai katonák parancsnoka később ezt úgy pontosította, hogy "munkahipotézisről" van szó.

Pénteken, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földmozgást követő tizedik napon két túlélőt emeltek ki élve a romok alól: egy 84 éves nőt - az első jelentések még 69 évben jelölték meg az életkorát - és egy 22 éves férfit.

Ennek ellenére a port-au-prince-i kormány utasítása alapján a haiti fővárosban befejezték a földrengés esetleges túlélői utáni kutatást - jelentette be szombaton Genfben az ENSZ egyik szóvivője.

"A kormány befejezettnek nyilvánította a kutatást és a mentést. A nemzetközi mentőalakulatok 132 túlélőt mentettek ki" legalább a romok alól a katasztrófa január 12-i napja óta - mondta az ENSZ humanitárius segítségnyújtást koordináló hivatalának (OCHA) szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×