INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Haitin a vöröskereszt félbeszakította a segélyek szétosztását

InfoRádió / MTI
A pattanásig feszült légkör miatt a nemzetközi vöröskereszt munkatársai kénytelenek voltak félbeszakítani a segélyek szétosztásÁt a haiti főváros, Port-au-Prince egyik kerületében - közölték a szervezet genfi székhelyén ledden

A bejelentés szerint az élelmiszereket továbbra is igyekeznek eljuttatni a rászorultaknak.

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CICR) helyszínen tartózkodó vezető koordinátora, Riccardo Conti azt közölte, hogy a csoport a közeli napokban ismét megkísérli a segélyek szétosztását. "Jelenleg a mindenüket elvesztett emberek elkeseredettsége miatti légkör rendkívül nehézzé teszi tevékenységünket" - fűzte hozzá.

Azok a csapatok, amelyek például a konyhai felszerelések szétosztását végezték, kénytelenek voltak elvonulni a város Delmas nevű negyedéből - közölte Marcal Izard, a nemzetközi vöröskereszt szóvivője Genfben

A Port-au-Prince-ben tartózkodó vöröskeresztes munkatársak beszámolói szerint a múlt heti pusztító erejű földrengés túlélői végső elkeseredettségükben egyre több erőszakos cselekményre ragadtatják magukat.

Egyes vöröskeresztes csapatoknak azonban sikerült 7500 embert ivóvízzel ellátni, és tucatnyi árnyékszéket elhelyezni.

A fővárostól 60 kilométerre nyugatra lévő, a földrengés által leginkább sújtott Léogane-ba eljutott a vöröskereszt egyik csoportja, és tagjai megkezdték ez elsősegélyek biztosítását végző helyek létesítését. A város házainak 90 százalékát romba döntötte a természeti katasztrófa.

A címlapról ajánljuk