INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Vegyes a fogadtatása Andor László brüsszeli szereplésének

Infostart / InfoRádió
A képviselők több konkrétumot vártak egyes kérdések megválaszolásakor Andor László biztosjelölttől az Európai Parlament foglalkoztatás- és szociálpolitikai szakbizottságának meghallgatásán - mondta az InfoRádiónak a BruxInfo vezető elemzője. Fóris György ugyanakkor hozzátette, hogy a magyar jelölt a tisztség korlátozott kompetenciájából adódóan számos esetben nem is adhatott részletes választ.

Vegyes volt a fogadtatása Andor László biztosjelölt szereplésének szerdán az Európai Parlament foglalkoztatás- és szociálpolitikai szakbizottságának meghallgatása után - mondta az InfoRádiónak a BruxInfo vezető elemzője, aki hozzátette: bár hibát nem vétett, szakmailag felkészültnek bizonyult és minden kérdéshez hozzá tudott szólni, viszonylag kevés konkrétumot mondott.

Fóris György azonban hangsúlyozta: a foglalkoztatás- és szociálpolitikai terület, aminek Andor László a biztosjelöltje, viszonylag kevés uniós kompetenciával rendelkezik.

Andor László láthatóan törekedett arra, hogy korrekten válaszoljon minden kérdésre, de sok esetben arra hivatkozott, hogy az adott téma nem az ő területe, de egyeztet a bizottsági tagokkal. Sokszor tűnt úgy, hogy a visszakérdező képviselők többet várnak tőle - véli az elemző.

Fóris György szerint az összbenyomás nem feltétlenül kedvezőtlen, és mint fogalmazott: szinte kizárható, hogy elutasítják a jelöltségét.

Hanganyag: Farkas Dávid
A címlapról ajánljuk