INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Bajnai: legalább fél évre lesz szükség a munkanélküliségi helyzet javulásához

InfoRádió / MTI
A miniszterelnök szerint legalább fél évre lesz szükség a munkanélküliségi helyzet javulásához Magyarországon. Bajnai Gordon a CNBC amerikai hírtelevízió üzleti magazinjának azt mondta: a válság legnehezebb részén túl van a magyar gazdaság, de a krízisnek addig sehol nem lesz vége, amíg a munkanélküliség nem kezd csökkenni.

A kormányfő hangsúlyozta: a legfontosabb feladat a gazdasági alapok és a magyar fizetőeszköz stabilitásának megőrzése. Szólt arról is, hogy mivel a magyar hazai össztermék 80 százaléka az exporttól függ, csak akkor várható nagyobb arányú javulás, ha a fontos piacok - például a német vagy a francia - a vártnál hamarabb növekedésnek indul.

Hozzátette: a jövőre várt, a GDP 3,8 százalékában meghatározott államháztartási hiánycéllal Magyarország az elsők között van Európában. A Fidesz alelnöke szerint a deficit akár az 5-7 százalékot is elérheti 2010-ben. Varga Mihály úgy fogalmazott: a jövő évi költségvetés csak papíron létezik. Mint mondta: azon túl, hogy a büdzsé jelentős megszorításokat tartalmaz, valótlan számok szerepelnek benne.

A címlapról ajánljuk