eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Fegyveresek megszálltak egy bankot Kabulban

Az afgán fővárosban körülzárt a rendőrség egy bankot, miután fegyveresek megszállták az épületet; szemtanúk szerint a környékről lövöldözés és robbanások zaja hallatszik.

Az afgán belügyminisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy terrortámadás vagy bankrablási kísérlet történt. A rendőrök tűzpárbajt folytatnak a fegyveresekkel, de a szóvivő szerint ellenőrzés alatt tartják a helyzetet és a lövöldözésben nem sebesült meg senki.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője azt állítja, hogy húsz, öngyilkos merényletre készülő harcosuk érkezett Kabulba, közülük négyen a bankot támadták meg. Tegnap az afgán kormány felszólította a bel- és külföldi médiát, hogy a holnapi elnökválasztás alatt ne adjon hírt az erőszakos cselekményekről, amelyek elijesztenék az állampolgárokat a szavazástól. A tálib lázadók korábban azt közölték, hogy merényletekkel akadályozzák meg a választókat voksuk leadásában.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×