eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Halálos áldozatok az Etau tájfun nyomában Japánban

Kilenc ember halálát okozták hétfőn azok az áradások és földcsuszamlások, amelyeket az Etau tájfun idézett elő Japán nyugati részén, és további szintén kilenc embert eltűntként tartanak nyilván.

A tájfun, amelynek neve a Palau-szigeteken élők nyelvén viharfelhőt jelent, helyi idő szerint hétfő reggel kilenc (közép-európai idő szerint hajnali 2) órakor Sikoku szigettől 370 kilométerrel délre járt, és óránként 15 kilométeres sebességgel tartott Honsú sziget felé. A meteorológiai szolgálat szerint kedd reggel éri el Tokiót, és 25 centiméternyi esőt zúdíthat a fővárosra.

A Morakot tájfun miatt vasárnap kiköltöztettek csaknem egymillió embert Kína keleti részén Csöcsiang (Zhejiang) és Fucsien (Fujian) tartományban. Egy gyermek meghalt.

Előzőleg Tajvanon pusztított a Morakot, és hétfői legfrissebb adatok szerint legalább 12 ember halálát okozta, 52-t pedig eltűntként tartanak nyilván.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×