eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A török miniszterelnök ismét az ujgurok védelmére kelt

Külföldi megfigyelők Kínába küldését szorgalmazta a külföldön élő ujgur ellenzékiek szervezete. Az Ujgur Világkongresszus felkérte az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Svédországot, hogy küldjön ellenőröket Hszincsiang-Ujgur régióba.

Közleményükben úgy fogalmaznak: csak ezzel lehetne véget vetni a brutális elnyomásnak, és szerintük az egész világnak el kellene ítélnie a kínai kormány embertelen bűntetteit. Közben Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök felszólította a kínai vezetést, hogy vessen véget a török ajkú, muzulmán ujgurok elnyomásának. Az ankarai vezető már pénteken is keményen fogalmazott a kérdésben: akkor népirtásról beszélt. Hszincsiang-Ujgur régióban nyugalom volt az utóbbi napokban; az egy héttel ezelőtti zavargásoknak a legfrissebb hivatalos kínai adatok szerint 184 halottja volt.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×