eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Két tucatnyi afgán gyermeket találtak római pályaudvarokon

Azonnali vizsgálatot rendelet el Róma polgármestere azt követően, hogy két tucatnyi 10-15 éves afgán gyermekre bukkantak a római pályaudvarokra befutót város alatti alagutakban.

A vasúti rendőrség a főváros három legnagyobb pályaudvarán végrehajtott rutinellenőrzés során talált rá a 24 gyermekre, akik borzasztó körülmények között éltek a föld alatt.

Gianni Alemanno polgármester megdöbbentőnek nevezte a felfedezést, és azonnali vizsgálatot rendelt el annak feltárására, miként kerülhettek a gyerekek ilyen körülmények közé. Utasította a hatóságokat, biztosítsák, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset az olasz fővárosban.

A gyermeket a rendőrök átadták a gyermekvédelmi hatóság illetékeseinek. Egyetlen sem beszéli közülük az olasz nyelvet, s nem tudták pontosan megmondani, honnan jöttek. A hatóságok feltételezik, hogy már legalább öt napja éltek az alagutakban. A gyerekekre 98 felnőtt illegális bevándorló társaságában bukkantak rá, a felnőttek a legkülönbözőbb nemzetiségűek voltak.

A Save the Children jótékonysági szervezet adatai szerint tavaly 7797 kiskorú külföldi bevándorló érkezett egyedül vagy hason korú társaival, de nem felnőttel együtt Olaszországba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×