eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A szlovák államfő letagadta korábbi szereplését - videó van róla

A jelenlegi szlovák államfő számára kellemetlen videofelvételt hozott nyilvánosságra a pozsonyi SITA hírügynökség kedden délután.

Ivan Gasparovic, aki állandóan pártokon felül álló jelöltnek tünteti fel magát, a múlt héten készült felvételen arról beszél a Robert Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer) kormánypárt kassai híveinek, hogy "az elnökválasztás eredménye a Smer politikai párt jövője számára is fontos", illetve, hogy államfői tisztségében úgy viselkedik, mintha a Smer tagja lenne.

Gasparovic a SITA-nak nyilatkozva letagadta kijelentéseit. "Biztos, hogy ez nem igaz. Ez biztos nem igaz" - reagált a hírügynökség kérdésére az államfő.

A hírügynökség által közzétett felvételen az elnök szavai azonban jól érthetőek. A találkozón Gasparovic arról beszél, hogy most már nemcsak róla van szó, hanem a Smer és a koalíció jövője a tét. Az ellenzék mindent megtesz annak érdekében, hogy csapást mérjen a koalícióra azzal, hogy saját elnöke lesz.

"Nem akarom azt mondani, hogy ez katasztrófa lenne, hogy Szlovákiának vége van. Ez katasztrófa lenne a koalíció számára, bizonyos mértékig Szlovákia számára is, mert a most a döntések konszenzus és megállapodás alapján születnek. Különösen ami néhány intézkedés elfogadását illeti" - jelentette ki Gasparovic.

A felvétel tanúsága szerint Gasparovic továbbá kijelentette, hogy "ebben a pozícióban és ebben az időben mintha gyakorlatilag tag lennék, mert az én balsikerem a Smer balsikere lesz, míg sikerem a Smer, és természetesen a koalíció sikere lesz".

Gasparovic eddigi kampányában kitartóan a pártokon felül álló, pártonkívüli civil jelöltnek mutatta be magát, felróván az ellenzék közös jelöltjének, Iveta Radicovának, hogy a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) tagja.

"Gasparovic államfő beismerése önmagáért beszél, nem igényel kommentárt. Saját magát párt- és kormányjelöltnek állítja be" - kommentálta a felvételt Öllös László politológus.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×