eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Többe került a segélykonferencia, mint amennyi a segély

Félmillió fontot, azaz 171 millió forintot költött az egyik brit minisztérium a szegénységről szóló konferenciára - többet, mint amennyit London egy évben segélyként ad Namíbiának. A tárca magyarázata szerint a világ vezető szakértőit hívták meg, hogy megvitassák a szegénység elleni küzdelem módozatait.

Többe került egy szegénységről rendezett konferencia, mint Nagy-Britannia Namíbiának nyújtott éves támogatása. A kétnapos konferenciát, amely 527 ezer fontot (171 millió forintot) emésztett fel, ebben a hónapban rendezték Londonban, és az árából 127 ezer malária elleni védőoltást lehetett volna kifizetni - miközben naponta háromezren halnak meg a betegség következtében Afrikában.

A Közös jövőnk építése címet viselő konferencia programjai között szerepelt a brit kormányfő, Gordon Brown beszéde és egy esti koktélparti David Miliband külügyminiszterrel.

A szervezés 336 ezer fontot emésztett fel, a vendégek elszállásolása és ellátása pedig további 191 ezret. Az esetet nyilvánosságra hozó konzervatív párti képviselők szerint mindez szimpla pazarlás, és elég furcsa dolog félmilliót költeni egy szegénység elleni konferenciára, hiszen a pénznek afrikai segélyek formájában jobb helye lenne.

A szervező minisztérium, a Department for International-Development ("a nemzetközi fejlődés minisztériuma") szóvivője szerint a gazdasági válság, a klímaváltozás és az élelmiszerhiány a legszegényebb országokat sújtja a leginkább. Ezért a DFiD összehívta a világ vezető szakértőit, hogy megvitassák a rövid- és hosszútávú megoldási lehetőségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×