eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megállapodott a koalícióról Barak és Netanjahu

Megállapodást írt alá kedden a koalíciós kormányzásról Benjamin Netanjahu kijelölt Likud-párti izraeli miniszterelnök és Ehud Barak, a Munkapárt vezetője - jelentette az izraeli katonai rádió. A megállapodást még jóvá kell hagynia a nap folyamán a Munkapárt központi bizottságának.

A két párt tárgyalódelegációi egész éjszaka dolgoztak, hogy tető alá hozzák a megállapodást, amelynek értelmében Izrael átfogó közel-keleti béketervet dolgoz ki, folytatja a békefolyamatot és vállalja, hogy tiszteletben tartja az eddigi megállapodásokat.

A tervezet szerint a kormány továbbra is fellép majd az illegális zsidó telepek létesítése ellen Ciszjordániában, de az engedély nélküli palesztin építkezések ellen is.

Barak számára azonban kemény dió lesz, hogy biztosítsa a megállapodás támogatását a Munkapártban. A küldöttektől arra is felhatalmazást kell kapnia, hogy a párt 13 parlamenti képviselőjéből kit jelöljön miniszternek. Ezt maga vállalta, de szükséges hozzá a párt alapszabályának módosítása.

Egyelőre hét munkapárti képviselő - vagyis a frakció többsége - ellenzi a kormányba lépést.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×