eur:
385.49
usd:
354.33
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Benjamin Netanjahu alakíthat kormányt Izraelben

Benjamin Netanjahut, a jobboldali Likud párt vezérét kéri fel Simon Peresz államfő az új izraeli kormány megalakítására - közölte pénteken az elnöki hivatal.

Miután külön-külön találkozott a Likud vezetőjével, valamint Cipi Livnivel, aki Kadima irányítójával, Simon Peresz úgy döntött, hogy Benjamin Netanjahunak ad kormányalakítási megbízást - jelentette internetes oldalán a Jediot Ahronot.

Az államfő korábban egyeztetett a parlamenti frakciók képviselőivel is, és miután a királycsináló szerepébe került Avigdor Liberman jelezte: Netanjahut támogatja, Peresznek nem volt más választása, mint a jobboldali pártelnöknek adni a kormányalakítási megbízást.

Peresz Netanjahut és Livnit is arra szólította fel, hogy alakítsanak egységkormányt. A lap jelentése szerint Netanjahu meg is ígérte az államfőnek, hogy meghívja majd a kormányba a Kadimát is, az egységkormányra azonban csekély az esély.

Cipi Livni ugyanis a Haarec internetes oldala szerint kijelentette: nem vesz részt olyan koalícióban, amely nem támogatja az "két nemzet - két állam" tervet.

Címlapról ajánljuk
Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

Még mindig műtik a szlovák kormányfőt - Robert Fico az életéért küzd

A védelmi miniszter és kormányfőhelytettes azt közölte, hogy Robert Fico állapota nagyon komplikált, és a miniszterelnök az életéért harcol.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×