eur:
389.74
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Golyóálló mellényt hordanak az iskolások

Speciális ruházatot hordanak több angol iskola tanulói is. A golyó- és szúrásálló mellényekre az egyre eldurvuló bandaháborúk miatt van szükség.

Londoni és birminghami iskolások olyan különleges ruhákat hordanak, amelyek megvédik őket a késszúrásoktól és golyó okozta sebektől - állítja egy közelmúltban nyilvánosságra hozott jelentés.

Egyre több tanuló visz magával valamilyen fegyvert az iskolába, mert úgy érzi, meg kell védenie magát.

Az egyik diák egyenesen azt mondta tanárainak, hogy ő akár késsel és pisztollyal is megvédi az életét, inkább tartóztassák le, minthogy meghaljon. Egy másik gyerek semmi kivetnivalót nem lát abban, hogy fegyvert visz az iskolába, mert addig is megtámadhatják, míg odaér.

Az Iskolaigazgatók Nemzeti Szövetsége és a Női Tanárok Szövetsége megbízásából készített jelentést egy, a bűnözés visszaszorításáért küzdő szervezet hozta nyilvánosságra.

Egyes londoni és birminghami tanintézményekben az oktatók arról számoltak be, tudomásuk van arról, hogy a tanulók golyó-és szúrásálló mellényekben járnak iskolába.

Az iskolába vitt fegyverekkel szemben korábban bevezetett zéró tolerancia csak mérsékelt sikerrel járt, mert az emiatt kirúgott fiatalok a tanulás helyett is inkább a bandákkal töltik az időt.

Szakértők szerint a gyerekbandák tagjainak létszáma megduplázódott az elmúlt öt évben, ráadásul a gyerekek egyre fiatalabban, már 9-10 éves korukban hozzácsapódnak egy-egy ilyen csoporthoz. Sőt, az is gyakori, hogy az idősebb bandatagok gyerekei maguk is kis gengszterekké válnak és megszervezik saját csoportjaikat, ahol még a fegyvertartás is teljesen elfogadottnak számít.

Nem meglepő, hogy a tanárok is veszélyben vannak az iskolai bandáktól, és a felfegyverzett tanulóktól.

Az Iskolaigazgatók Szövetségének szóvivője szerint valószínűleg vannak olyan iskolák, amelyek igyekeznek eltitkolni ezeket a problémákat, azért, hogy hírnevük ne szenvedjen csorbát.

Ugyanakkor állami oktatásügyi szakemberek szerint a brit oktatási intézmények túlnyomó többsége biztonságos, és a szurkálásos esetek száma nagyon ritka.

Tavaly nemzetközi visszhangot kapott az angol fiatalok közötti erőszakos cselekmények egyre növekvő száma. Több olyan esetről is érkeztek hírek, ahol 18 év alatti fiatalokat szúrtak halálra rivális bandák tagjai.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×