eur:
404.53
usd:
373.77
bux:
74507.52
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az amerikai elnökjelöltek nem szeretik a kritikus újságírókat

Az amerikai elnökjelöltek nem kedvelik a kritikus hangokat, a demokrata és a republikánus elnökjelölti különgépen is közölték több bíráló hangnemű tudósítóval, hogy nincs hely a számukra.

Barack Obama demokrata párti elnökjelölt repülőgépére legutóbb a jobboldali The Washington Times riportere "nem fért fel". Az újság tudósítója 3 éve követte Obamát, utazott vele mindenhová, most mégis közölték vele, hogy elfogytak a helyek.

A lap munkatársa három nappal az után vált nem kívánatossá az Obama-gépen, hogy a The Washington Times szerkesztőségi cikkben állt ki John McCain jelöltsége mellett. "Remélem, hogy az a jelölt, aki az ország egyesítéséről beszél, nem válogat a tudósítók között" - jegyezte meg John Solomon főszerkesztő pénteken.

Az Obama-stáb nem először vált meg kritikus hangú tollforgatóktól. Korábban a szintén McCain megválasztását támogató New York Post és Dallas Morning News riportereivel közölték, hogy nem tudnak helyet biztosítani számukra Obama repülőgépén. Érdekes módon, helyüket két afroamerikai képes magazin, az Essence és az Ebony tudósítói foglalhatták el.

Anita Dunn, a demokrata párti jelölt tanácsadója azonban sietett közölni: kizárólag helyhiányról van szó. "Bárki, aki azt sugallja, hogy az ügy a lapok állásfoglalásaival van kapcsolatban, téved" - szögezte le. Kifejtette, hogy Obama gépén utazik a demokrata kampány legélesebb bírálói közé tartozó Fox News hírtévé és a The Wall Street Journal című lap riportere.

A kritikus hangoktól a McCain-stáb is szabadulni igyekszik. Az arizonai szenátor csapata például a republikánus jelöltet kíméletlenül ostorozó The New York Times, valamint a Time folyóirat egy-egy neves kolumnistáját tessékelte le McCain repülőgépéről.

A Time szóban forgó munkatársa, Joe Klein - aki azóta, ha lehet, még élesebb hangon bírálja a McCain-kampányt - megjegyezte: ilyen egyetlen korábbi elnökválasztási kampányban sem fordult elő vele, pedig több évtizede tudósít az elnökválasztási kampányokról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×