eur:
404.37
usd:
373.84
bux:
74397.16
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

"Aszály" helyett "szárazság" sújtja Ausztráliát

Az a szó, hogy aszály depresszióssá teszi a farmereket, ezért helyette a szárazság kifejezést kell használni - javasolja az ausztrál kormány egyik bizottsága.

"Az olyan kifejezések, mint az aszály, negatív konnotációval rendelkeznek, és ez hatással van a farmerek hangulatára" - állítja az ausztrál kormány egyik bizottsága, amely az országot sújtó kedvezőtlen időjárás társadalmi hatásairól készített jelentést.

A bizottság tagjai azt javasolják, hogy új megközelítésbe kell helyezni az aszályt, amelyet inkább szárazságnak kéne nevezni, így pszichológiailag talán nem lenne olyan negatív hatása.

Ausztrália gazdálkodó szektorát már legalább hét éve sújtja a csapadéktalan időjárás. A bizottság által készített jelentésben az olvasható, hogy a szárazságnak nemcsak gazdasági, de társadalmi következményei is vannak: szétzilálja a gazdálkodó közösségeket és a családokat is.

Szakértők szerint a mostani időjárási körülmények depressziót okoznak a gazdálkodók körében, anyák kényszerülnek gyerekeikkel elhagyni a farmokat, és még a helyi sportélet is megsínyli a szárazságot, mert nincsen elég ember arra, hogy csapatok alakuljanak - a farmerek ugyanis nem engedhetik meg, hogy szabadidejüket ne a farmon, hanem a sportpályán töltsék.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×