eur:
388.62
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Semmi izgalmas nem derül ki Sarah Palin e-mailjeiből

Hackerek feltörték az amerikai Republikánus Párt alelnökjelöltjének internetes magánlevelező rendszerét, amelyet állami ügyekben is használt. A támadás következtében azonban csak jelentéktelen személyes üzenetek kerültek nyilvánosságra.

"Ez megdöbbentő törvénysértés és beavatkozás a kormányzó magánéletébe. Az ügy átkerült az illetékes hatóságokhoz, és reméljük, hogy bárki, akinek birtokában van ilyen magánlevél, megsemmisíti azt" - kommentálta Sarah Palin kampánystábja a hírt, miszerint feltörték Alaszka kormányzójának levelezési rendszerét.

A republikánus John McCain alelnökjelöltje a magán levelezési rendszerét állami ügyekre is használta - az ügy pedig felveti a kérdést, hogy ez helyénvaló-e.

Palin stábjának levelezési módszere (az, hogy nem kormányzati címről is küldenek állami ügyekben leveleket) már hónapokkal ezelőtt nyilvánosságra került. Akkor olyan e-mailek jutottak el politikai véleményformálókhoz, amelyekben Palin néhány tanácsadójával oszt meg információkat.

De ahogy az előző esetnél, úgy a mostaninál sem kerültek elő Palinre nézve kellemetlen adatok. Az egyik e-mailben például az olvasható, hogy Palin és Alaszka kormányzó-helyettese, Sean Parnell egy tévéműsor vendégét tárgyalta ki, aki kritikákat fogalmazott meg Parnell-lel szemben.

Egy másik levélben pedig Palin egyik tanácsadója biztatja az alelnökjelöltet: ne hagyja, hogy a negatív sajtóvisszhangok letörjék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×