eur:
388.95
usd:
361.88
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Az Opel elektromos autója 2011-ben kerül piacra

Csaknem negyvenezer euróba kerül majd az Opel 2011-ben piacra kerülő autója - jelentették be a márkát birtokló General Motors amerikai autógyár alapításának 100.évfordulójára rendezett ünnepségen, Wiesbadenben.

Eredetileg 30 eurósra tervezték az elektromos Opelt, a lítiumelemek magas költségei azonban nem teszik lehetővé ezt az árat - közölte a GM európai részlegének vezetője.

Az első autókat 2011-ben kezdik árulni, így némileg megelőzhetik a GM Chevrolet Volt elnevezésű szintén árammal üzemelő személygépkocsijának tömeges forgalmazását.

Mint az Opel művek élén álló Hans Demant elmondta, az új, környezetbarát autótól azt is remélik, hogy kisegíti majd az immár kereken 100 éves múltra visszatekintő vállalatot a gazdasági válságból.

A többi nagy amerikai autógyárhoz hasonlóan a General Motors is piaci részesedésének állandó hanyatlásával küzd, amit elsősorban az üzemanyag folyamatos drágulása okoz. Hans Demant szerint Európában is elérkezett az elektromos autók ideje, és modelljével a General Motors is tanúságot akar tenni a környezet védelem iránti elkötelezettsége mellett.

Az Opel árammeghajtású autóját főleg városi forgalomra tervezik, mert egyszeri feltöltéssel 65 kilométer tud majd megtenni. A The Wall Street Journal ezzel kapcsolatban rámutatott arra, hogy máris komoly nemzetközi érdeklődés nyilvánul meg az új modell iránt, amelyet már látni lehetett korábbi autós kiállításokon.

A cég azt reméli, hogy a viszonylag magas ár ellenére is tömegesen veszik meg a csaknem 40 ezer euróba kerülő elektromos autót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×