eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kiállítás Obamáról szocreál stílusban - nézze meg!

Obamamánia söpör végig Amerikán. Egy öreg tévés szerint még Kennedyék kampánya alatt sem volt akkora cirkusz, mint amekkorát a 2008-as demokrata elnökjelölté gerjeszt. Denverben és New Yorkban még kiállítás is nyílt róla, amelynek plakátjai a remény és Obama kapcsolatát feszegetik, számunkra az ötvenes évek szocreál stílusát idéző módon.

Kiállítás nyílt Obamáról, egy tetováló szakember életreszóló Obamás ábrákat varr föl emberekre, és egy blog is indult, azzal a címmel, hogy "Is Barack Obama the Messiah?", azaz: "Csak nem Obama a messiás?"

A Gustav mellett az Obamamánia is végigsöpör az Egyesült Államokon. Az obama-láz csúcsát Texasban érte el (itt rendezték az elnökjelölt-állító demokrata konvenciót). Kampánya állomásainak felfokozott hangulata részben a rockfesztiválokéra hasonlít.

Dallasban például 17 ezer ember várta, és ahogy mindig, itt is addig húzták bemutatását, amíg fülsiketítővé nem vált az őt ünneplő tömeg hangja. Két percbe is beletelt, mire el tudta kezdeni beszédét.

Amerika sokak szerint egy nemzedék óta nem látott ilyesmit. Chris Matthews veterán tévés jegyezte meg mostanában: "Sose láttam ehhez foghatót. Ez még Kennedyn is túltesz. Kiáll ez az Obama, és úgy tűnik, mindenre van válasza. Mint az Új Testamentum."

A coloradói Denverben, a demokraták elnökjelölt-állító konvenciójának városában például az esemény ihletettségében fogant kiállítás nyílt, Manifest Hope címmel. Itt az ötvenes évek kelet-európai szocreál stílusát idéző modorban készült plakátokat lehet nézegetni Barack Obamáról. A lapok csak úgy fogalmaznak, úgy ábrázolják a demokraták elnökjelöltjét, mint "a remény jelképe". Hasonló kiállítás nyílt New Yorkban is.

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×