eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A "szellemi-lelki pusztaság" elutasítására szólított fel a pápa

Az elanyagiasodó modern társadalmakban terjedő "lelki-szellemi pusztaság" elutasítására hívta fel XVI. Benedek pápa a híveket a katolikus ifjúsági világtalálkozó vasárnapi sydneyi záró szentmiséjén.

A katolikus egyházfő azt mondta az ifjúságnak: óvakodjanak a hamis szabadságfelfogástól, és keressék a keresztény értékeket, amelyek segítenek biztos alapokra építeni életüket.

A pápa fő üzenete a világtalálkozó elmúlt öt napja alatt az volt fiatal híveinek, hogy merjenek katolikusok lenni, hitüket nyíltan és büszkén éljék meg.

A katolikus egyházfo ismét a világ megújulásának szükségességét hangsúlyozta és úgy vélte, hogy ez a feladat a keresztények új nemzedékére hárul majd.

XVI. Benedek egyúttal bejelentette, hogy a következo világtalálkozót 3 év múlva Madridban rendezik meg, vagyis ismét Európa adhat otthont a katolikus egyház legnagyobb rendezvényének.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×