eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A fiatalok biztonságban érzik magukat, ha fegyvert hordhatnak

Aggasztóan sok fiatalkorú érzi biztonságban az utcán magát akkor, ha kést vagy fegyvert hordhat magánál - derül ki a brit kormány tanulmányából.

Egy kormány által készített felmérésből kiderül: a brit fiatalok jelentős része nagyon aggódik azért, hogy nyilvános helyen erőszakos cselekmény áldozata lesz, ezért csak úgy érzi magát biztonságban, ha fegyvert hord magánál.

Tízből egy megkérdezett fiatal véli úgy, hogy késsel vagy fegyverrel sétálhat az utcákon, és sokuk szigorúbb büntetést követel azokra, akik valamilyen bűncselekményt követnek el.

A megkérdezett fiatalok 95 százaléka azonban azt válaszolta, hogy biztonságban érzi magát az iskolában, viszont csak 68 százalék szerint nem kell félni a tömegközlekedési eszközökön.

Csak Londonban már 19 tinédzsert öltek meg idén. A 2012-es londoni olimpiáért felelős miniszter kijelentette: az erőszakhullám károsítja a brit főváros hírnevét, és lehet, hogy ezért sokan távolmaradnak az ötkarikás játékoktól.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×