eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Állati maradványból inkább legyen takarmány, mint gabonából?

Az állati maradványok takarmányként való felhasználását sürgette az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal elnöke. Patrick Wall szerint etikai szempontból megkérdőjelezhető az a gyakorlat, hogy gabonával etetik az állatokat, miközben globális élelmezési válság van kialakulóban, és emberek milliói éheznek.

Az állati maradványok takarmányként való felhasználását sürgette az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal elnöke. A brit Times of London című lap azt írta: Patrick Wall szerint etikai szempontból megkérdőjelezhető az a gyakorlat, hogy gabonával etetik az állatokat, miközben globális élelmezési válság van kialakulóban, és emberek milliói éheznek.

A szakember annak az uniós rendeletnek az eltörlését szorgalmazza, amely tiltja, hogy sertéseket és házi szárnyasokat állati maradványokkal etessenek.

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal elnöke hangsúlyozta: a tilalom fenntartásának nincs tudományos alapja, a felszabaduló gabonamennyiséget pedig emberi táplálékként lehetne hasznosítani.

Brüsszel 1996-ban tiltotta be az emlősökből származó hús és csont állati tápként való felhasználását a Nagy-Britanniában kitört szivacsos agysorvadás járvány miatt.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 12:53
×
×
×
×