eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megsérült két magyar katona Afganisztánban

Könnyebben megsérült az Afganisztánban állomásozó Tartományi Újjáépítési Csoport két magyar katonája egy autóbalesetben - közölte az egység parancsnoka.

Simon Attila ezredes elmondta: a két katona szombat éjjel Mazari-Sarifból autózott vissza konvojban Puli-Humriba, ekkor történt a baleset.

A parancsnok hozzátette: mindketten 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de egyiküket kivizsgálásra kórházba vitték. Simon Attila további részleteket nem közölt.

A hétvégén a közép-ázsiai országban tartózkodó Szekeres Imre honvédelmi miniszter szombaton arról beszélt, hogy 2009-től Magyarország vállalja egy lövészzászlóalj kiképzését Észak-Afganisztánban.

A fővárostól, Kabultól északra fekvő Baglán tartományban 2006 szeptembere óta működtet egy 200 fős Tartományi Újjáépítő Csoportot Magyarország. A tervek szerint 20-25 magyar katona több éven át végez majd kiképzési feladatot hat hónapos váltásban.

A tárcavezető szólt arról is, hogy Magyarország idén is 500 millió forintot fordít az afganisztáni Baglán tartomány fejlesztésére civil szervezeteken keresztül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×