eur:
399.35
usd:
364.16
bux:
74284.77
2024. október 9. szerda Dénes

Áthelyezik az amerikai hadsereg súlypontját

Amerikai lapértesülés szerint jövőre további hétezer katonát szeretne Afganisztánba vezényelni az Egyesült Államok.

A New York Times magas rangú tisztségviselőkre hivatkozva arról számolt be: a lépés oka, hogy a NATO-tagállamok nem hajlandók növelni kontingenseik létszámát.

Az újabb csapaterősítéssel várhatóan már 41 ezer amerikai katona teljesít majd szolgálatot az ázsiai országban, de ehhez várhatóan szükség lesz az iraki amerikai erők létszámának csökkentésére.

George Bush amerikai elnök a NATO április eleji bukaresti csúcstalálkozóján beszélt először arról, hogy az Egyesült Államok jövőre növeli afganisztáni kontingensének létszámát.

A jelenleg Afganisztánban szolgáló 34 ezer amerikai katona közül 16 ezer tartozik a NATO irányítása alá, és főként az ország keleti részében állomásozik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Orbán Viktor: álljanak a béke mellett!

Éles hangon válaszolt a magyar kormányfő az EU-elnökségi programbeszédére reagálók felszólalásaira. Kritizálta az Európai Bizottság elnökét és a néppárti frakció vezetőjét is. Kitért arra is, hogy Nyugat-Európában hány orosz dolgozik országonként, és hogy miként kereskednek "fedett módon" az oroszokkal EU-tagállamok.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

Emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, míg Ázsiában vegyes mozgásokat láttunk ma reggel. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt csak minimálisak az elmozdulások. A gazdasági adatokat tekintve, ma a német külkereskedelmi mérleggel és Japán gépipari rendelésállományával indult a nap, majd délután az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-igénylések számának változásáról vallanak, míg a Fed jegyzőkönyve betekintést nyújt a központi bank monetáris politikájának jövőbeni alakulásába.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×