eur:
388.65
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tibeti függetlenségi zászló - Made in China

A kínai rendőrség felfedezett egy gyárat az ország déli részén, ahol a hatóságok által felforgatónak tartott tibeti zászlókat gyártottak. Jelentések szerint a zászlók exportra készültek, és a dolgozók nem tudták, hogy mi is kerül ki a kezük közül.

Tibeti függetlenségi zászló - Made in China. Miközben a Kína elleni tiltakozók kezében világszerte egyre gyakrabban látni a piros-kék, napkorongos tibeti zászlót, magában a tartományban pedig a több tucat halálos áldozatot követelő márciusi zavargásokra emlékeztek, ironikus Kínában fedeztek fel egy olyan gyárat, amely a tibeti jelképet tömegesen előállította.

A dolgozók, ki tudja, mióta szőtték, festették és varrták a zászlókat, amikor néhányuk egy tévétudósításban a nyugati tiltakozók kezében meglátta a lobogót, rájött, mit csinál, és kapcsolatba lépett a rendőrséggel.

A hatóságok szerint a több ezer előállított termék egy része már elindult külföldre - jelentette egy hongkongi lap. A kínai rendőrség az eset után szigorúbban ellenőrzi a sencseni különleges gazdasági zónát elhagyó autókat.

A pekingi olimpia elleni tiltakozások során a láng nemzetközi állomásain rendre feltűntek a tibeti zászlók. A kínai hatóságok azonban elérték, hogy Nepál kitiltsa a külföldi tudósítókat a Himalája ottani oldaláról, hogy Pekingnek ne kelljen újabb kínos képsorok miatt magyarázkodnia.

Annak ellenére, hogy Peking Tibet szellemi vezetőjét vádolja a nemzetközi és hazai tiltakozás szervezésével, néhány napja beleegyezett, hogy találkozzon a száműzetésben élő dalai láma képviselőivel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×