eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Sólyom az EU reformszerződését méltatja

Nagyon fontos, hogy az Európai Unió reformszerződése nemcsak az intézményi átalakítást szolgálja, hanem értékeket is leszögez - jelentette ki Sólyom László Graz-ban.

Nagyon fontos, hogy az Európai Unió reformszerződése nemcsak az intézményi átalakítást szolgálja, hanem értékeket is leszögez - jelentette ki az EU nyolc államelnökének grazi találkozóján Sólyom László köztársasági elnök kedden magyar újságíróknak nyilatkozva.

A keddi munkaülésről a magyar államfő kiemelte, hogy a Lisszaboni Szerződés új politikákat is bevezet, például a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés vagy az energiaügy terén. Az MTI kérdésére elmondta, hogy Heinz Fischer osztrák elnökkel folytatott megbeszélésén szóba hozta a Rába-szennyezés, a rábakeresztúri (heiligenkreuzi) szemétégető, valamint a határ menti útlezárások problémáját. Úgy ítélte meg, hogy a Rába kérdése hamarosan lezárulhat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×