eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kokaint fogyasztanak a tinik és az utcai bűnözők

Nagy-Britanniában egyre nagyobb problémát okoz, hogy folyamatosan csökken a kemény drogok ára. Újabban már a tinédzserek is megengedhetik maguknak, hogy kokaint vagy heroint vegyenek, ez pedig a kriminalisztikai adatokra is hatással van.

Nagy-Britanniában általában kokaint fogyasztanak azok a bűnözők, akik az utcán követnek el erőszakos cselekményeket. Az erőszakoskodók jó része él valamilyen kemény droggal, jelentős azok száma is, akik heroinnal vagy más opiáttal élnek.

A kemény drogok korábban csak a gazdagabb emberek számára voltak hozzáférhetőek, az utóbbi időben azonban jelentősen csökkent az áruk, így akár a tinédzserek is meg tudják venni maguknak.

A szigetországban eddig a bűncselekmény elkövetőin csak akkor végeztek drogtesztet, ha felmerült a kábítószerrel való visszaélés gyanúja. Elképzelhető azonban, hogy a jövőben gyakoribbá teszik ezeket a vizsgálatokat, sokan ugyanis a szer hatása miatt követik el tettüket.

A statisztikák szerint valaki minél több kábítószert fogyaszt, annál kevesebb gátlás él benne, így egyre erőszakosabban viselkedik.

A szigetországban az elmúlt években a tinédzserbűnözők okoznak botrányokat, az elmúlt időszakban számos esetben fordult elő, hogy egy fiatal lelőtte vagy halálra verte iskolatársát.

Többen rámutatnak: zéró toleranciát kellene hirdetni a kábítószerek kapcsán, azaz már a könnyű drogok fogyasztását sem lenne szabad elnézni a fiataloknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×