eur:
388.49
usd:
360.91
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A kormány közbelépését sürgetik az üzemanyagár csökkentése érdekében

Németországban is folyamatosan emelkednek a benzinárak. A politikusok egy jó része most a kancellár közbelépését sürgeti a jelenség megfékezése érdekében.

A Saar-vidék szociáldemokrata pártvezetője felszólította a kancellárt, hogy tegyen lépéseket a benzin árának korlátozására. Mint Heiko Maas Angela Merkelhez intézett üzenetében kifejtette, az üzemanyag ára elérte a lakosság tűréshatárát.

A politikus szerint példát kellene venni Luxemburgról, ahol a gazdasági miniszter szabályozza a benzin árának alakulását. Heiko Maas utalt arra, hogy a lakosságtól egyre nagyobb mértékben megkövetelik a mobilitást, ehhez azonban megfizethető üzemanyagra van szükség.

A kiváltképpen az egykori NDK-ban megerősödött Baloldali Párt parlamenti frakcióelnöke is hasonló szellemben nyilatkozott, és emlékeztetett arra, hogy a benzin és a fűtőolaj árából igen magas százalékarányban részesül az állam, következésképpen az államnak juttatott járulékok csökkentésével azonnal olcsóbbá válna az üzemanyag.

Ugyanígy érvelt az ellenzéki Szabaddemokrata Párt élén álló Guido Westerwelle is, aki rámutatott, hogy az egy liter benzinért fizetett csaknem másfél euróból csaknem egy eurót az állam zsebel be. Ezért ő is a kancellár közbelépését sürgette a társadalom széles tömegeit sújtó üzemanyagár emelkedés féken tartására.

Hanganyag: Vincze András (München)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×