eur:
388.8
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Utasították a mentőst, hogy nézze végig a leszúrt tinédzser halálát

Egy súlyos incidens helyszínére elsőként kiérkező rohammentőst arra utasítottak felettesei Skóciában, hogy ne segítsen egy nyakán megszúrt tinédzseren, aki perceken belül belehalt sérüléseibe. A haláltusát végignéző mentőst poszttraumás stresszel kezelik.

Mairi Lennon rohammentős a rendőrség és a mentők előtt érkezett meg egy súlyos késelés helyszínére, ahol egy segítségért kiabáló, nyakon szúrt fiúra talált. Az orvosi segítségnyújtás helyett azonban a mentőst arra utasították felettesei, hogy maradjon a kocsijában, amíg az erősítés megérkezik, különben kirúgják.

Így a 35 éves mentős 13 percig a kocsijából nézte végig, ahogy a tinédzser elvérzik, pedig rendelkezésére állt a mentőfelszerelés. Hiába kérlelte főnökeit, hogy odaszaladhasson a segítségért könyörgő fiúhoz, nem engedték, hogy kiszálljon. 13 perc után érkezett meg az első mentőautó, de a fiú akkor már halott volt.

Az eset kapcsán Angliában megkérdőjeleződött a rohammentő-szolgálat létjogosultsága. A többnyire egyedül dolgozó rohammentősök feladata, hogy minél gyorsabban érkezzenek a sérültekhez. Mivel azonban egyedül vannak, súlyos incidenseknél támadásveszély miatt nem avatkozhatnak be az erősítés megérkezése előtt.

Mairai Lennon betegszabadságra ment az eset után, és poszttraumás stresszel kezelik. A rohammentősként mindössze 18 hónapja dolgozó nő nem hiszi, hogy valaha is képes lenne folytatni munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×