eur:
390.59
usd:
366
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ökológia belépődíjat kérnek a Montenegróba érkezőktől

Júniustól tíz eurós ökológiai belépődíjat kell fizetniük a Montenegróba érkező autós turistáknak. Emellett korlátozzák az alkohol és az élelmiszer bevitelének mennyiségét is.

Nemcsak a külföldről érkező autósoknak, hanem a montenegrói lakosoknak is meg kell fizetniük a tíz eurós (2500 forintos) ökológia illetéket júniustól.

Ennek ellenében egy címkét ragasztanak a gépjármű szélvédőjére, amely egy évig lesz érvényes, tehát többszöri beutazásra is jogosít.

A befolyó összegből Montenegró jobb vízellátását szeretnék biztosítani, ami jelenleg nagy gondot okoz, még a turisztikai idényben is gyakran vannak korlátozások a vízfogyasztásban.

Az illeték mellett a turisták csak egy liter eredeti csomagolású alkoholt, egy liter üdítőt és öt liter vizet vihetnek be Montenegróba. Az élelmiszer mennyisége nem lehet több egy kilogrammnál, míg a kávé és a tea sem haladhatja meg ezt a súlyt.

A kilenc ülésesnél nagyobb, de öt tonnánál nem nehezebb járművek után harminc eurós illetéket kell fizetni, míg az ennél nagyobb tehergépjárművek és buszok esetében ötven eurós ökológiai belépődíjat kell fizetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

A republikánusok és a demokraták együtt vittek be ütést Oroszországnak

Egyhangú döntéssel megszavazta kedd este az amerikai szenátus azt a törvényjavaslatot, amely megtiltja a dúsított urán Oroszországból történő behozatalát. Az orosz uránimport betiltásáról szóló törvény, amely most a Fehér Házba kerül Biden elnök aláírására célja, hogy a hatályba lépést követő 90 napon belül megtiltja az amerikai importot, ugyanakkor 2028 januárjáig átmeneti felmentéseket is tartalmaz – írja a Bloomberg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×