eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Észak-Korea nem az édenkert - üzenik a röplapok délről

Hatvanezer, Kim Dzsong Il észak-koreai vezetőt bíráló röplapot indítottak útnak héliummal töltött légballonokkal Észak-Koreából délre szökött emberek egy dél-koreai szigetről.

A küldeményben bibliai idézetek és amerikai egydollárosok is vannak, utóbbiak bizonyára azért, hogy az észak-koreaiak biztosan fölvegyék a cédulákat a földről.

Park Szang Hak, a kezdeményezés szervezője elmondta: céljuk felszólítani honfitársaikat, hogy döntsék meg a diktátor hatalmát. Szerinte a röplapok légi útjukon akár Phenjanig, az észak-koreai fővárosig is eljuthatnak.

A ballonokat Gangva-szigetről indították útnak, közel Észak-Korea erősen őrzött nyugati partjához.

Park Szang Hak, aki 2000-ben szökött meg hazájából, úgy becsülte, hogy mintegy kétmillió röplapot küldtek már Észak-Koreába ballonokkal a kampány 2005-ös kezdete óta.

Néhány észak-koreai menekült elmondta, hogy röplapok és külföldi rádióadások hallgatása késztette szökésre őket, miután fölismerték, hogy elszegényedett hazájuk nem édenkert, ahogy azt Kim Dzsong Il rendszere állítja, és hogy külföldön szabadon élhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×