eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hazaküldenék a hasznot hajtó bevándorlókat

Sokallják a Nagy-Britanniában élő bevándorlók számát a britek. Többségük úgy véli: országuk már olyan, mint ha nem is Nagy-Britannia lenne.

Elsősorban a közbiztonság miatt aggódnak azok a britek, akik nem növelnék a bevándorlók számát.

Egy felmérés alkalmával 1000 embert kérdeztek meg a bevándorlásról. 59 százalékuk mondta azt, hogy túl sok emigráns él az országukban, 49 százalék pedig úgy vélte: nemhogy beengedni nem kellene újabb munkavállalókat, de a jelenleg ott élőket is arra kellene biztatni, hogy menjenek haza.

A válaszolók negyede úgy érzi, hogy környéke a bevándorlók jelenléte miatt már egyáltalán nem hasonlít Nagy-Britanniára, olyan, mint ha egy idegen országban élnének. 2005-ben még csak a megkérdezettek 12 százaléka gondolta ugyanezt.

Az elmúlt három évben majdnem 1 millióan érkeztek a szigetországba, főleg Kelet- és Közép-Európából.

A számok egybecsengnek más kutatások eredményeivel. A hónap elején egy brit kormányzati felmérés állapította meg, hogy az emberek 83 százaléka szerint migrációs krízis van az országban.

Gazdasági kutatások azonban arra mutattak rá: bár növeli a britek körében a munkanélküliséget, és számos feladatot ad a közigazgatásnak és a közszolgáltatóknak - például a rendőrségnek, az egészségügynek és a szociális ellátóknak - a migráció, ezzel együtt még mindig hasznot hajt az országnak, ha bizonyos munkákat olcsón dolgozó bevándorlók végeznek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×