eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Valószínűleg előre kitervelték" a brutális támadást

Mind a 87 külföldi alkalmazottját kivonta Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet, miután három munkatársuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban. A támadást a szervezet szerint valószínűleg előre kitervelték.

Az összes külföldi alkalmazottját kivonta Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül. A segélyszervezet közleménye szerint a három munkatársuk halálát okozó támadást "valószínűleg előre kitervelték". A szervezet három tagja és két további személy halt meg, miután gépkocsijuk aknára futott a déli Kismayo városában.

"Az áldozatok iránti tiszteletből és a merénylet homályos körülményei miatt" az Orvosok Határok Nélkül kivonta 87 főnyi nemzetközi személyzetét az országból - áll a közleményben. A szervezet mintegy 800 szomáli alkalmazottja tovább folytatja tevékenységét.

Az Orvosok Határok Nélkül nemzetközi tanácsának vezetője azt mondta: a merénylet akadályozza a humanitárius tevékenységet, a nemzetközi stáb távozása pedig igen nagy hatással lesz a Szomáliában végzett munkára.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×