eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hősként ünneplik a szerencsétlenül járt gép pilótáját - képekkel

Hősként ünneplik a British Airways pilótáját, aki a Peking-London járattal kényszerleszállást hajtott végre a Heathrow repülőtéren. Csodával határos módon tudta ugyanis letenni a gépet, így elkerülte, hogy az a sűrűn lakott Nyugat-Londonra zuhanjon.

A pilóta segélyjeleket adott le, amikor a gép hajtóművei leszállás előtt, a sűrűn lakott Nyugat-London felett elvesztették tolóerejüket, és a fedélzeti elektronikus repülésirányítási rendszerek is felmondták a szolgálatot.

Szakértők szerint "csodával határos" módon sikerült a pilótának elkerülnie, hogy a gép lezuhanjon a lakott területen, és ezáltal rengeteg ember essen a tragédia áldozatául.

A gép az egyik utas beszámolója szerint úgy zuhant le, mint egy kődarab, de a fedélzeten lévő 152 embert sikerült kimenekíteni, csupán hat embert szállítottak kisebb sérüléssel kórházba.

Willie Walsh, a BA vezérigazgatója örömmel jelentette ki a szerencsés véget ért incidens után, hogy a személyzet milyen hihetetlenül profi módon oldotta meg a feladatát. Megerősítette, hogy megkezdődött a baleset vizsgálata, és mindaddig, amíg ez be nem fejeződik, nem lenne "megfelelő" spekulálni, hogy azt mi okozta.

A kényszerleszállás miatt estig nem tudták megnyitni a déli kifutópályát, ezért késéssel érkeztek és indultak a gépet. Egy órával a tervezettnél később indulhatott el kínai és indiai látogatására Gordon Brown kormányfő is.

A becsapódás robaját hallva a kormányfőt kísérő rendőrök először azt hitték, valaki merényletet kísérelt meg Brown ellen. Bár a repülő mindössze ezer méterre a kormányfő gépétől állt meg, a Scotland Yard szerint semmi okuk nincs azt feltételezni, hogy a kényszerleszállás terrorista merénylet lett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×