eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lezuhant egy kisrepülőgép Pozsonyban

Lezuhant egy kisrepülőgép hétfőn délelőtt a szlovák fővárosban. A balesetben három ember veszítette életét.

A baleset Poszony észak-keleti városrész peremén, a Kis-Kárpátok lábainál fekvő repülőtér közelében következett be.

Az eddig ismeretlen okokból lezuhant és azonnal kigyulladt Cessna 303-as típusú repülőben hárman ültek. A tűzoltóság információi szerint mindhárom személy életet vesztette.

A helyszínen megtalált iratok alapján arra lehet következtetni, hogy az áldozatok horvát állampolgárok voltak.

Egy férfi a közelből, lakása erkélyéről végig szemtanúja volt a balesetnek. Elmondása szerint a gép teljes sebességgel zuhanni kezdett, majd orrával a szántóföldbe fúródott.

A szlovák rendőrség első információi szerint mindhárom férfi - két ötvenéves pilóta és egy 19 éves mechanikus - horvát állampolgár volt, a gép Zágrábból Pozsonyba tartott műszaki rutinellerőrzésre. A kisrepülőgép egy horvát nagyvállalat tulajdonában volt.

A baleset után azonnal a helyszínre érkezett a közelben tartozkodó Fratinsek Kasicky védelmi miniszter, ugyanis a baleset helyszínének közelében található a pozsony-vajnory-szöllöskei katonai repülőtér.

Az első vizsgálatok azonnal megállapitották, hogy nem katonai, hanem polgári repülőgép zuhant le. A tragédia okai egyelőre nem ismertek, a rendőrségi vizsgálat akár hetekig is eltarthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×