eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Az RMDSZ a történtek ellenére tárgyalna Tőkés Lászlóval

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség európai parlamenti listavezetője Tőkés Lászlóval és másokkal is tárgyalna az egység megteremtése érdekében - erről Frunda György, az RMDSZ listavezetője beszélt az InfoRádióban.

Az előzetes adatok alapján az RMDSZ két képviselőt küldhet az európai törvényhozásba. Egyikük, Frunda György hangsúlyozta: dupla sikerként könyvelik el, hogy mandátumokhoz jutottak, mivel - mint mondta - a független jelöltként induló Tőkés László fő célja az volt, hogy kiüsse az RMDSZ-t.

"Ezt többször is elmondta, ezért azt, hogy bejutottunk, és a püspök úrnak nem sikerült kiütnie minket, dupla sikernek értékelem" - tette hozzá.

Frunda György szerint a református püspök egy évvel a romániai önkormányzati és parlamenti választások előtt így akarta gyengíteni a Romániai Magyar Demokrata Szövetség pozícióit.

Az RMDSZ képviselője elmondta azt is: ha Tőkés László elfogadta volna az RMDSZ ajánlatát, hogy a szövetség listáján, a második helyen gyűjtse a szavazók támogatását, akkor most 5 romániai magyar képviselő jutott volna mandátumhoz három helyett.

Frunda György hozzátette azonban, hogy mindenképpen tárgyalnának a püspökkel, és azokkal a csoportokkal is, amelyek a romániai magyarság javát szolgálják.

A politikus beszélt még arról is, hogy az Európai Parlamentben nemcsak a magyarokat, hanem Románia minden kisebbségét képviselni fogják, és el akarják érni a Romániának kiosztott termékkvóták növelését, valamint a környezetvédelmi és kulturális örökség védelmére szolgáló támogatások emelését.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×