eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Felére csökkent a civil áldozatok száma Irakban

Ötven százalékkal kevesebb civil esett az iraki erőszak halálos áldozatául szeptemberben, mint augusztusban - jelentette be hétfőn az iraki kormány.

A közlemény szerint szeptemberben volt a legkisebb a civil halálos áldozatok száma ebben az évben. Ebben a hónapban 884 polgári személyt öltek meg politikai indítékú erőszakcselekményben; augusztusban még 1773-ra rúgott ez a szám. A civil sérültek száma szeptemberben 850 volt, augusztusban még csaknem a duplája, 1559.

Washington 30 ezer fős erősítést küldött idén Irakba, hogy a friss erők segítsenek leküzdeni az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki csoportját, a szunnita arab kormányellenes fegyvereseket és a radikális síita milíciákat.

Az amerikai hadsereg is jelezte vasárnap, hogy alábbhagyott a politikai erőszak az arab országban, és ezt részint az említett csapaterősítéssel magyarázta, részint az amerikai taktika változásával, vagyis azzal, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatok jelentős részét kihelyezték a nagy támaszpontokról kisebb harcálláspontokra.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×