eur:
385.47
usd:
354.3
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

"Az ellenzék lehetne erősebb is"

Az orosz ellenzék gyenge és megosztott. Ebben szerepet játszik az elektronikus sajtó állami ellenőrzése, de az is, hogy a társadalom hálás azért a konszolidációért, amelyet Vlagyimir Putyin elnök két ciklusa alatt értek el az országban.

Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: bár jelen van az ellenzék Oroszországban, lehetne erősebb is.

Az ellenzéki vezetők között van Kaszparov volt sakkvilágbajnok, Kaszjanov volt miniszterelnök és Limonov, a nacionálbolsevik párt vezetője.

Õk abban egyetértenek, hogy ami a putyini Oroszországban van, ah távol áll a demokratikus diskurzustól, ideológiailag azonban az ellenzéki szereplők nagyon távol állnak egymástól.

Az ellenzéki pártok a médiumokhoz nem nagyon férnek hozzá, ez pedig nagy hátrányt jelent számukra.

Gyengeségük azonban abból is fakad, hogy az emberek nem nagyon felejtik el az '90-es évek megrázkódtatásait. Azóta azonban a legszegényebb réteg megfeleződött, és a társadalom jelentős része úgy érzi, hogy valóban jobb lett az élete.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×