eur:
396.98
usd:
355.38
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az élelmes lengyelek miatt sokat veszítenek a britek

Egy nagy-britanniai vizsgálat szerint a lengyel munkavállalók gyakran nemcsak a szigetországban veszik igénybe a gyermekek után járó támogatásokat, hanem saját hazájukban is.

Kiderült, hogy számos lengyel tartományban az igénylők egy része hamis papírokat nyújtott be a hivataloknak, és így próbálnak támogatást kérni.

A lengyelországi hivatalokban a kérelmek hatalmas száma miatt rendeltek el vizsgálatot.

Az európai uniós jog arra lehetőséget ad a gyermekeiket nem a saját hazájukban nevelő szülőknek, hogy a választott országban igényeljék meg a támogatásokat, arra azonban nem, hogy egyszerre több országban kérjenek segélyt.

A brit kormány évente csaknem 2 milliárd fontot, azaz 760 milliárd forintnak megfelelő összeget veszít a jogosulatlanul igényelt gyermektámogatások miatt, ennek azonban csak egy kis részét teszi ki a bevándorló lengyeleknek nyújtott összeg.

Az Európai Unió 2004-es bővítése óta több mint 600 ezer munkavállaló érkezett Nagy-Britanniába, a legtöbben Lengyelországból.

Címlapról ajánljuk
„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

„Volt, amikor eltúloztuk a Covid-fenyegetést”

Eltúloztuk a Covid-fenyegetést – erről beszélt Anglia tiszti főorvosa a Nagy-Britanniában máig folyó pandémiavizsgálat során. Az ajánlások miatt szerinte például szívbetegek nem mentek kórházba.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Sikerül elkerülni a recessziót Amerikában? Erre kell most figyelni

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt elemeztük, hogy a második negyedéves amerikai GDP-adat hogyan hat az amerikai kamatokra és a részvénypiacokra, valamint hogy kell-e félni recessziótól a választások előtt álló országban. Vendégünk volt Cinkotai Norbert, a K&H Értékpapír vezető elemzője. A második blokkban a friss munkanélküliségi és foglalkoztatottsági adatokat beszéltük át Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×