eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Tízezer rendőr alkalmatlan

Tízezer rendőrt bocsátottak el az indiai Uttar Prades államban, mert alkalmatlannak találták őket a szolgálatra. Valamennyien kenőpénzt fizettek, vagy kapcsolataik miatt kapták meg annak idején az állást.

Az alkalmatlannak ítélt rendőrök között volt olyan, aki 110 kilót nyomott, és a felvétel alapkövetelményének számító 3 kilométert sem tudta lefutni. Nem ő volt azonban az egyetlen, akinél nem az alkalmasság számított: egyetlen hét leforgása alatt tízezernél több rendőrt bocsátottak el az államban, mert nem feleltek meg a felvételi követelményeknek.

Valamennyien Mulajam Szingh Jadav miniszterelnöksége idején kerültek a rendőrséghez. A politikus tavaly veszette el a hatalmát, utódja, pedig vizsgálatot rendelt el a rendőrségi felvételit övező szabálytalanságok, megvesztegetések és nepotizmus miatt.

Az Uttar Prades-i legfelső bíróság a héten határozatban függesztette fel a rendőrségi munkaerő-felvételt.

A rendőrök felvétele más indiai államokban is botrányos, Uttar Pradesben azonban elképesztő szabálytalanságokat tárt fel a hivatalos belső vizsgálat.

Többek között kiderült, hogy a rendőrséghez jelentkezők közül 7000 emberrel folytattak felvételi elbeszélgetést - három és fél nap alatt. Ez azt jelenti, hogy percenként négy jelentkezőről döntötték el, hogy alkalmas a szolgálatra.

A találomra kiválasztottak közül 370-ről derült ki, hogy színvak, márpedig ez automatikusan kizárja a lehetőséget, hogy rendőrként dolgozhassanak.

A rendőrök kézírásának elemzésekor 50 olyan embert találtak, akinek a kézírása nem egyezett a felvételikor aláírt dokumentumokon lévővel - vagyis helyettük nyilvánvalóan más ment el az alkalmassági vizsgálatokra.

Jadav miniszterelnöksége idején összesen 22 ezer rendőrt vettek fel. A tízezer már elbocsátott mellett megvizsgálják a maradék 12 ezer rendőrt is, így nincs kizárva, hogy a kirúgottak száma tovább emelkedik majd.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×