eur:
389.14
usd:
360.79
bux:
68467.12
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Blair, Cherie és a titokzatos harmadik egy regényben

Robert Harris új politikai thrillerje, A szellem (The Ghost) kiengedheti azokat a szellemeket, amelyeket a korábbi brit miniszterelnök, Tony Blair idején próbáltak palackba zárni.

A regény egy miniszterelnök, Adam Lang memoárja, aki ambiciózus felesége, Ruth, valamint hű és odaadó asszisztense, Amelia Bly között őrlődik. A regény írója tagadja, hogy a történet a volt munkáspárti miniszterelnökről szólna.

Pedig akik már olvasták a művet, azt állítják: igen szembetűnő a hasonlóság Tony Blair, felesége, Cherie és a volt kormányfő személyi titkára, Anji Hunter, valamint a regény szereplői között.

Az október 4-én a boltokba kerülő könyvben a kormányfő és a személyi titkár között szerelmi viszony szövődik.

Plátói kapcsolat

A valóságban azonban Ms Hunter nemegyszer bizonygatta, hogy kapcsolatuk Blair-rel csak plátói. Tinédzserkoruk óta ismerik egymást, aztán Oxfordban az egyetemen ismét találkoztak.

Az is biztos, hogy a miniszterelnök feleségének gyanús volt a hölgy, sőt azt is beszélték, ez a gyanú volt a legfontosabb indoka annak, hogy Ms Hunter 2001-ben távozott Blair irodájából.

A regényben szereplő hölgy egyébként igen vonzó. Bár 45 éves, de tíz évet is letagadhatna a korából. Gyönyörű és hatalmas szemei vannak, bár túl sok szemfestéket használ.

Blair titkos fegyvere

Mr Huntert is gyakran írták le úgy, mint Blair titkos fegyverét, akit akkor vet be, amikor valami vonzó dologgal akarja megnyerni valakit. Sőt, még egy hasonlóság fedezhető fel a két hölgy között: mindketten dohányoznak.

Harris leírásában Cherie Blair, azaz Ruth Lang meglehetősen független ember, aki néha minden ok nélkül agresszívvá válik, máskor meglehetősen bizarr, amint azt próbálja ráerőltetni a férjére, hogy mit vegyen fel. Mrs Blair egyik ismerőse szerint a leírás hűen tükrözi Cherie jellemét.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×