eur:
388.96
usd:
361.91
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Szexbotrány: szeretője kezelte a csúcspolitikus hivatalos pénzügyeit?

Bár egyelőre bírja az Európai Bizottság elnökének támogatását, pénteken alighanem újabb kellemetlen kérdésekre kell válaszolnia Günter Verheugennek. A testület német alelnökét eddig elsősorban azzal vádolták, hogy már kinevezése előtt is szeretője volt jelenlegi kabinetfőnöke, most azonban kényelmetlen pénzügyi kérdésekre is számíthat.

Nehéz napokat él át Günter Verheugen. Az Európai Bizottság német alelnökét csütörtökön egy német magazinban azzal vádolták meg, hogy szeretőjét nevezte ki kabinetfőnökének, márpedig ez ellenkezik a testület etikai kódexével.

Az ügyben fontos szerep jut a dátumoknak: ha bebizonyosodik, hogy Petra Erler már kinevezése előtt Günter Verheugen szeretője volt, az a német politikusnak akár a karrierjébe is kerülhet.

Verheugen tagad, Barroso hisz neki

Az alelnök tagadja, hogy így történt volna és egyelőre bírja közvetlen főnöke, José Manuel Barroso bizottsági elnök támogatását is. A 63 éves Günter Verheugen csütörtökön közleményben reagált az őt ért vádakra, melyben hangsúlyozta, hogy ő és elhidegült felesége nem kívánják nyilvánosan megvitatni házasságuk részleteit.

Pénteken azonban újabb kellemetlen pillanatokkal szembesülhet a német politikus, amikor honfitársa, a kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő, Inge Grässle pénzügyi kérdésekre vár majd választ, lévén, hogy a kabinetfőnök jegyzi ellen a biztos kiadásait.

"Ez őszinteség és a viselkedési kódex tiszteletének kérdése. Aggaszt José Manuel Barroso helyzete, aki egy hazugság-ügy első áldozata lehet" - jelentette ki még csütörtökön Inge Grässle.

Nem beszélnek nyilvánosan házasságukról

Az Európai Bizottság elnökének szóvivője csütörtökön közölte: Günter Verheugen biztosította José Manuel Barrosót, hogy kabinetfőnöki kinevezése idején nem volt a szeretője Petra Erler. "A Bizottság elnöke nem lát okot arra, hogy megváltoztassa álláspontját Günter Verheugen ügyében. Az alelnök úr világos és egyértelmű állásfoglalást tett" - mondta a szóvivő.

Szintén megszólalt az ügyben a német politikus nevében szóvivője is: "Feleségem és én egyetértünk abban, hogy semmilyen körülmények között sem vitatjuk meg nyilvánosan házasságunk részleteit. Ez teljes egészében magányügy. A Bunte magazinban legutóbb megjelent cikk olyan színvonalú, hogy nem kíván semmilyen kommentárt".Tavaly kezdődött

Az események tavaly kezdődtek, amikor az egyik legolvasottabb német napilap, a Bild részleteket közölt Günter Verheugen és stábjának egyik tagja, a frissen kinevezett kabinetfőnök, Petra Erler augusztusi vakációjáról.

Bár a lap nem közölt fényképeket, azt nyilvánosságra hozta, hogy a pár a tengerparton élvezte a napsütést és a homokdűnéken relaxált, az uniós biztos ráadásul meztelenül.

Az egyébként nős, 63 éves Günter Verheugen mindvégig tagadta, hogy a barátságon kívül más kapcsolat fűzné kabinetfőnökéhez. A Bunte magazin legújabb, csütörtöki száma ugyanakkor azt állítja, hogy a politikus nem mondott igazat.

Már 2005 óta viszonya van a nővel?

A lapnak Katrin Fuchs német politikus, Günter Verheugen és felesége régi barátja nyilatkozott. A nő szerint a biztos szűk körben már tavaly januárban beismerte, hogy szerelmi kapcsolata van Petra Erlerrel.

"Elismerte, hogy már 2005 tavasza óta viszonya van vele. Azt mondta, hogy sajnálja és nem tudja, mi ütött belé" - nyilatkozta a családdal húsz éve baráti kapcsolatban álló Katrin Fuchs.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×