eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Csak semmi szex, kínaiak vagyunk

Egyre több dolguk van a kínai cenzoroknak. Manapság annyi a "vulgáris tartalom" az ország televízióiban, hogy egyre több tiltásra kényszerülnek. A Megasztár kínai változatát például már levetették a műsorról.

A kínai vezetés nem nézi jó szemmel, ha a televíziók bármilyen szexuális tartalmakat sugároznak.

Megtiltanák a szépészeti műtétek közvetítését is, és az sem támogatják, ha vulgáris elemek jelennek meg a képernyőn.

Az ország vezetői szerint a kínai televíziónak ízlésesnek és értékesnek kell lennie.

Nem jelenhet meg benne még a pornó lágyabb változata sem, nem mutathatnak be szexuális játékszereket, és semmi olyasmit, amely a férfiból nővé vagy nőből férfivá operálásról szól.

A valóságshow-k azonban egyre gyakrabban mutatnak be olyan embereket, akik nem viselkednek megfelelően a kamerák előtt, exhibicionisták, és külsejük is sokakat irritálhat.

A vulgáris műsorok elleni kampánynak már meg is van az eredménye: Kínában már nem lehet vetíteni azt a tehetségkutató versenyt, amely a világ számos pontján milliókat vonzott a képernyő elő.

A műsor eredeti változata Nagy-Britanniában Pop Idol néven fut, Magyarországon Megasztár címmel tűzték műsorra.

A műsort tavaly kezdték forgatni, és a több mint egymilliárd embernek otthont adó országban 100 ezer ember jelentkezett résztvevőnek.

A kínai hatóságok azonban úgy találták, hogy a verseny szereplőinek vadóc frizurái és az általuk elénekelt ízléstelen dalok nem valók a képernyőre.

Szerintük a műsor rombolja a televízió megítélését, ezért vulgaritása és alacsony színvonala miatt kivetették a műsorból.

Az ország vezetése a kommunista párt 17. kongresszusa előtt egy hónappal különösen ügyel arra, hogy a harmonikus kínai társadalom képe a mozivásznon vagy a televízióban is megjelenjen.

Úgy tűnik azonban, hogy mindez nem zavarja a kínaiakat. Egy internetes felmérés szerint ugyanis az emberek háromnegyede egyetért az énekversenyének betiltásával, és mindössze 4 százalékuk tiltakozik ellene.

A klikkelők 95 százaléka pedig úgy gondolja, hogy a kínai televízió valóban egyre vulgárisabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×