eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lottóőrület a szomszédban

Lottólázban ég Románia, mert május eleje óta senki nem találta el mind a hat számot, így a tízmillió euróra (nagyjából 2,5 milliárd forint) duzzadt főnyeremény a határ menti régiókban élő külföldi állampolgárokat is Romániába csábítja.

Várhatóan vasárnap kígyóznak majd a leghosszabb sorok a lottóüzletek előtt, ugyanis rendszerint az utolsó pillanatban is bőven akadnak olyanok, akik csak a csábító fődíj hallatán veszik rá magukat a részvételre.

Az érdeklődés megugrásához az is nagymértékben hozzájárult, hogy a román média már több mint egy hete szinte naponta foglalkozik a játékkal, több matematikust is felkérve esélylatolgatásra.

A figyelem azért is összpontosult a román lottótársaságra, mert Romániában a szenvedélyes számvadászokat soha nem kecsegtette még ekkora főnyeremény.

A múlt héten "csak" hétmillió euró ütötte volna a markát a mázlista játékosnak, de nem akadt ilyen személy. Ez a kudarc felerősítette azok hangját, akik kétségbe vonják a sorsolás tisztességét.

A lottótársaság ezért bejelentette, hogy a vasárnap esti húzáson részt vesznek a sorsolást lebonyolító szoftvert és felszerelést gyártó cégek képviselői is, akik válaszaikkal - remélik - eloszlatnak valamennyi kételyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×